Проведена лекція на тему: «Застосування Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я (МКФ) в практиці фізичного терапевта, ерготерапевта»

23 березня 2021 року відбулася лекція для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 227 Фізична терапія, ерготерапія на тему: «Застосування Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я (МКФ) в практиці фізичного терапевта, ерготерапевта».

Це актуальна тема сьогодення, що об’єднує в роботі усіх фахівців, які працюють у реабілітації та сфері охорони здоров’я. Спікером виступила старший фізичний терапевт відділення нейрореабілітації ЧМКЛ №4, Національний тренер з Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я – Уривкова Анфіса Олександрівна.

Під час лекції були розглянуті наступні питання:
1. Поняття біопсихосоціальної моделі функціонування та обмеження життєдіяльності людини, її структура.
2. Потреба в МКФ та її цілі.
3. Структура та коди МКФ. Браузер МКФ.
4. Вивчення МКФ. Кваліфікатори, кодування кваліфікаторами.
5. МКФ для дітей.
Кожне питання було закріплене практичними завданнями з активним залученням аудиторії. Наприкінці зустрічі проведена узагальнююча вправа «Познайомимося з класифікацією», під час якої кожен учасник перевірив рівень засвоєння здобутих знань.

Дякуємо Анфісі Олександрівні за надану інформацію в доступній формі!

ВгоруВгору