Обговорювали напрямки реабілітації постковідного синдрому разом зі стейкхолдерами

В грудні 2020 року в рамках реалізації НУ «Чернігівська політехніка» міжнародного проєкту з посилення цифрової компетенції українських лікарів «Doctors Blog» здобувачі вищої освіти факультету соціальних технологій, оздоровлення та реабілітації ННІ права і соціальних технологій, які навчаються за освітньою програмою «Фізична терапія, ерготерапія» отримали нагоду обговорити напрямки реабілітації постковідного синдрому разом зі стейкхолдерами – чернігівськими лікарями.

Зокрема, 19 грудня 2020 р. к.мед.н., медичний директор Сімейної клініки ЕЛІТ П.В. Герасименко провів блог-кафе на тему «Загально-організаційні питання протидії пандемії COVID-19».

Учасники блог кафе отримали актуальну інформацію про аспекти епідеміологічного процесу у світі. Обговорили актуальну інфографіку пандемії у світі, Україні, на Чернігівщині, а також перелік основної нормативної бази та джерел отримання інформації щодо COVID-19.

23.12.2020 блог-кафе на тему «Діагностика та профілактика при COVID-19» провела І.А. Кадіна – дитячий алерголог та пульмонолог, медичний директор клініки Тесла.

Здобувачі вищої освіти дізнались про діагностику коронавірусної інфекції, вибір методів діагностики та захисту від COVID-19.

24.12.2020 лікар-невропатолог, зав. загально-реабілітаційного та 2-го терапевтичного відділень ЧМЛ № 3 І.М. Кадін провів захід на тему «Стандарти надання медичної допомоги та неврологічні ускладнення при COVID-19».

Учасники заходу дізнались про коронавірусну хворобу, її етіологію, патогонез, епідеміологію та клінічну картину.

26.12.2020 відбулось блог-кафе «Клінічна діагностика та кардіо-респіраторні захворювання при COVID-19». Модераторка – лікар-кардіолог І.В. Ячна – висвітлила тему патогенетичних аспектів ураження бронхо-легеневої та серцево-судинної системи при провідній інфекції («постковідному синдромі»).

Здобувачі вищої освіти мали можливість одержати фахові консультації щодо питань впливу коронавірусної інфекції на людський організм та взяли активну участь в обговоренні напрямків реабілітації постковідного синдрому.

Джерело: stu.cn.ua

ВгоруВгору