Підвищуємо інфомедійну грамотність

Студактив факультету соціальних технологій, оздоровлення та реабілітації ННІ права і соціальних технологій долучився до міжнародного проєкту «Інфомедійна грамотність: навчись сам – навчи інших», що реалізується НУ «Чернігівський колегіум», Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств Великої Британії та США в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України й Академією Української Преси.

2-4 грудня 2020 року в рамках проєкту відбулась Медіашкола, участь у якій взяли студенти філологічного і психологічного факультетів НУЧК, Академії Державної пенітенціарної служби. Наш університет представляла активна та креативна команда у складі Сиротинець Лізи (гр. ФР-181),  Нехай Дарини (гр. СР-191), Кудін Марії (СР-171),  Войтенка Артема (гр. МКІ-191),  Коваленка Юрія (гр. МКІ-191).

Всі три дні роботи школи були насиченими і продуктивними, адже на інтерактивних заняттях студенти мали змогу розвивати критичне мислення та медіаграмотність. Тематика занять – від способів сприйняття та обробки інформації, типів маніпуляцій у соцмережах до стратегії розуміння власних емоцій у медіапросторі.

Наостанок, працюючи у групах, учасники склали сценарії та вправи для власних активностей, які вони будуть проводити вже зі студентами своїх навчальних закладів. Відтак незабаром студактив ФСТОР поділиться набутими знаннями і вміннями з розвитку медіа грамотності та критичного мислення зі студентами рідної політехніки. Досвід просування медіаосвіти у своїх закладах вищої освіти студенти також зможуть обговорити на Фестивалі із інфомедійної грамотності, що відбудеться в рамках проєкту.

Джерело: stu.cn.ua
ВгоруВгору